4 timers Le Mans

 

Regler og retningslinjer:

 

 1. Løbsdato og mødetid

Løbsdato: Søndag d. 21. april 2024 kl. 13.30-17.45

Mødetid: senest kl. 12.30. Registrering og check-in sker i cafeteriet på første sal.

Tilmelding: Send en mail på helle@mcfyn.dk med deltagernes navne samt teamnavn.

 

 1. Adresse

Motorsport Center Fyn

Kærbygårdevej 25

5220 Odense SØ

 

 1. Pris

3000 kr. pr. team.

Beløbet betales på dagen.

Ønskes i stedet faktura tilsendt til betaling, så send gerne en mail på helle@mcfyn.dk

 

 1. Deltagerkrav

Alle personer over 15 år kan deltage. Unge under 18 år skal medbringe en ansvarsfraskrivelse fra en forælder eller værge. Der kræves ingen licens eller tidligere kendskab med gokartsporten. Ved registrering enten på adressen eller hjemmefra underskrives en personlig ansvarsfraskrivelse, der er gældende indtil løbets afslutning.

 

 1. Team

Et team består af 3 deltagere. Hvert team skal have et team-navn. Hvert team skal have en teamchef, som gerne må være en af kørerne. Teamchefen er ansvarlig for teamets deltagelse samt at deltagerne overholder regelsættet. Teamchefen er også kommunikator for resten af holdet.

 

 1. Vægtudligning

Vi kører med vægtudligning til 90 kg. Hver deltager vejes ind inden løbets start. Et klistermærke med kørerens ekstra vægt påskrevet placeres på hjelmens venstre side.

 

 1. Afvikling

Vi kører 2 x 2 timers stint. Efter de to første timer holdes en kort pause, hvor vi udfører kartbytte.

 

 1. Inden løbet

Kart lodtrækning.

Derefter 8 min tidskvalifikation. Teamet vælger på forhånd den kører, der skal udføre tidskvallen, denne kører skal også starte løbet ud. Hurtigste tid starter P1, 2. hurtigste P2 etc.

 

 1. Løbets start

Kørerne holder klar ved gridden i startede karts. Når rødt lys skifter til grønt, går starten.

Tyvstart straffes med en 30 sekunders tidsstraf.

 

 1. Kørerskift

Kørerskift foregår i pitlane. Under hele løbet vil en pitdommer befinde sig her og kontrollere at skiftene foregår efter reglementet. Teamet er selv ansvarlig for indkald til skift. Kørsel igennem pit foregår i roligt tempo med fuldt stop ved opsat kegle.

Minimum 5 kørerskift under hvert 2 timers stint.

En kører, der er på vej ud af pitten efter et kørerskift, har ansvaret for en sikker og forsvarlig indfletning med kørere på banen. Indkommende kørere har ubetinget vigepligt ved indkørsel på banen og må ikke være skyld i at en bagfrakommende må bremse eller undvige. Overholdes dette ikke straffes teamet med en 15 sekunders tidsstraf.

 

 1. Pitområdet:

Kun teamets kørere må opholde sig i pitten. Dvs. ingen ophold af familie, venner eller andre personer.

Der må ikke indtages alkoholholdige drikke i pitten. Der må indtages vand, læskedrikke og evt. frokost eller snacks.

Der skal holdes en god tone og vises respekt overfor andre deltagende hold. Pitdommeren kan udelukke personer, der ikke overholder dette.

 

 1. Tidsstraffe

Eventuelle tidsstraffe vil blive tillagt teamets slutresultat.

 

 1. Uheld/defekter

Sker der et uheld undervejs eller opstår der en defekt på karten, afgør dommeren om den pågældende kart kan udskiftes og om teamet skal tildeles en ny kart. Reservekarts findes i pitområdet.

Tiden stoppes ikke uanset årsag for uheldet.

 

 1. Flag (lys-flag)

På Motorsport Center Fyn flages der ikke med traditionelle flagduge. Langs hele banen er der opsat kraftige LED-lys, der fungerer som flag. Under løbet vil der blive brugt grønt, rødt og gult lys.

 

Grønt flag: Banen er fri og klar til race! Bruges ved løbets start eller efter uheld hvor gult eller rødt flag har været i brug.

Gult flag: Der er sket et uheld eller nogen er kørt i stykker og holder uhensigtsmæssigt placeret på banen. Alle karts sættes elektronisk ned til 50% i power. Overhaling forbudt. Vær opmærksom. Der er folk eller safety-car på banen!

Rødt flag: STANDS OMGÅENDE hvor du er og hold din position! Der er sket et uheld med én eller flere karts. Der er folk og eller safety-car på banen. Du må ikke fortsætte før grønt flag tændes!

 

 1. Præmiering

Der uddeles pokaler til de tre bedst placerede hold (1., 2. og 3. plads).

 

 1. Dommerkendelser

Der kan protesteres mod dommerkendelser og straffe indtil 5 minutters efter løbets afslutning.

 

Ved snyd under rødt flag, fx ved misbrug af muligheden for at hente ind på en forankørende, tildeles holdet en tidsstraf på 30 sekunder.

 

KØR FORNUFTIGT OG KOM SIKKERT I MÅL

GOD FORNØJELSE!